SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel minder zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een internet en mobiel bellen abonnement afsluit voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Heel veel consumenten betalen meestal meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral ideaal voor de beller die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only welke provider
sim only vodafone

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top