SIM Only telefoon | Tips en informatie bij vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt een stuk minder hoog zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement zonder smartphone afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij €29. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je maandelijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan vaste lasten. Bijna alle consumenten betalen meestal meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een telecomabonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral ideaal voor de klant die zo spoedig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only telefoon
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is denken wij sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon

 

Scroll to top