SIM Only bundels | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement kan betaalbaar zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt redelijk minder veel zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telecomabonnement ondertekent voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas starten bij €28. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de duur van je contract je toestel helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only bundels

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. De meeste bellers betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een telefonie abonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een telefonie abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral super voor de koper die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only bundels – Simlockvrije telefoon

SIM Only bundels – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only bundels
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only bundels

 

Scroll to top