SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je jaarlijks betaalt veel minder hoog zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement aangaat voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas starten bij €30zevenentwintig euro. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je maandelijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon regelen dat je na de looptijd je telefoon voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Heel veel personen betalen vaak meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een telecomabonnement is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral super voor de afnemer die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is over het algemeen voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top