SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement kan betaalbaar zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een telecomabonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je af en toe betaalt ontzettend minder hoog zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement zonder smartphone ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je maandelijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, betaal je minder aan vaste lasten. Heel veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een telefonie abonnement is dat je als koper zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral super voor de afnemer die zo snel mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 1500
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is waarschijnlijk sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top